top of page

Tips til træning

admin-ajax.png

FRIVILLIG HÅNDTERING

 

Mange hundeejere ser det som en naturlig ting at bruge første løsning når de skal håndtere deres hund ved negleklipning, pelspleje, øre- og tandtjek eller når man skal fjerne flåter. Det er ikke fordi man er en dårlig hundeejer men fordi man ikke ved hvordan man skal kommunikere den anden løsning til sin hund som man trods alt elsker højt. Men værktøjet findes, og det kaldes frivillig håndtering som er en del af et empowerment-princip som bliver stadigt mere populær i Danmark…………

Hund-i-bilen-7-1-297x300.jpg

HUNDEN ER I BILEN

 

For rigtig mange af os er det at hunden med i bilen, en vigtig del af vores hverdag. Når vi kører til træning skal hunden naturligvis med, men også i mange andre hverdagssituationer tager vi hunden med, f.eks når vi skal en tur i skoven, til stranden, på ferie, på besøg eller til dyrlægen……

pige-med-hund.jpg

BELØNNINGER DEL 1

 

Jeg har altid elsket dyr og har haft med dyr at gøre siden jeg som otteårig for første gang satte benene i stalden på en rideskole, hvor jeg stort set tilbragte de næste ti år af mit liv sammen med hestene.  Vi hestepiger brugte timer hver dag hvor vi puslede om de store dyr, men når vi skulle ud at ride blev der aldrig sat spørgsmålstegn. Hestene skulle bare gøre det de blev bedt om. Jeg kan da godt huske tilbage på situationer hvor jeg er sikker på at hestene hyggede sig og havde det sjovt på rideturen…..

pige-med-hund.jpg

BELØNNINGER DEL 2

 

Når mange gerne vil benytte legetøj som belønning for hundens arbejde kan det være af flere årsager: Hunden er ikke specielt interesseret i mad, hunden er glad for at lege eller man ønsker mere fart og tempo i hundens arbejde. Når man arbejder med belønnings-baseret træning er essensen at enten får hunden en belønning eller også gør den ikke. Jo bedre vi er til at administrere hvad, hvordan og hvornår vi belønner, jo bedre er vi til at træne vores hunde.

blad-212x300.jpg

JETTE NYBO ANDERSEN, DCH BLADET

 

Spændende artikler DCH Bladet

“Dogfitnes” side 4, blad 1, 2020  “Ungdom med indendørsøvelser”, side 32, blad 1 2020. “Kom i form med din hund”, side 20, blad 1 2019. “DCH Ungdom: Leverpostej-træer”, side 33, blad 3 2018. “Platforms-træning”, side 4, blad 6 2018.

2018-05-02-10.52.15-198x300.jpg
bottom of page